Sant Feliu vol la Plata; Sant Feliu necessita la Plata

El passat 20 d’abril el Club Bàsquet Santfeliuenc va posar el punt final a la seva estrena a la tercera categoria del bàsquet espanyol. El debut ha estat definit per tothom com a èxit indiscutible que ha permès ensenyar al bàsquet professional un històric fundat el 1927 i eixamplar-ne així la imatge i la repercussió. Qui no s’ha interessat arreu per aquest equip amb el nom comercial de Pajarraco que representava la capital del Baix Llobregat? Ara arriba el temps de pensar el futur i consolidar alhora un projecte esportiu i econòmic que faci possible la continuïtat del club i la ciutat en una de les grans categories de l’esport professional a Espanya. Tothom hi està implicat. No ho podem perdre.

Sant Feliu són les seves gents, la seva història, les seves associacions, les seves entitats, la seva cultura. Un paisatge polifònic, plural, que l’esport contribueix a projectar més enllà dels límits municipals. Ho va fer el Club Handbol Santfeliuenc a mitjan anys 80 quan es va quedar a un pas de pujar a Divisió d’Honor i aplegava milers de seguidors al flamant Palau Muncipal d’Esports; ho fa cada cap de setmana el Club Natació Sant Feliu que en categories masculina i femenina competeix a la màxima divisió; i ho va fer el Santfeliuenc Futbol Club durant vuit temporades a Tercera Divisió; i ho fan tants esportistes que a títol individual representen la vitalitat esportiva de la ciutat en diverses disciplines. I evidentment el Club Bàsquet Santfeliuenc n’ocupa un lloc cabdal. Fundat el 1927 el gairebé centenari club blau ha representat la ciutat i ha creat un vincle especial per a moltes generacions. El mes de maig de 2023 a Huelva l’entitat que presideix Josan Daban va fer un pas endavant en la seva història en assolir de manera brillant l’ascens a LEB Plata. Després de quatre intents a finals i principis de la primera dècada del segle XXI havia arribat el moment de fer un pas decisiu cridat a canviar la història.

L’agència de publicitat va donar ales i creativitat perquè el Club Bàsquet Santfeliuenc fes un salt de qualitat a la seva història. Després de diverses etapes a la Lliga EBA calia fer un pas endavant. La consolidació d’un projecte dibuixat per Itai Levy i l’arribada de jugadors amb projecció o currículum d’envergadura —Castellón, Zanca, Expósito, Brià, Martínez, Codinachs, Llorens…— van empènyer primer a ser campió de grup i després a assolir un ascens indiscutible a Huelva superant l’amfitrió i emmudint els 3.000 aficionats que omplien l’Andrés Estrada. Els blaus van ser el primer equip de la EBA 22-23 que va ascendir. Una proesa.

La directiva presidida per Josan Daban, el patrocinador Pajarraco i les institucions van empènyer decididament perquè el bàsquet professional entrés a Sant Feliu. Després de cinc intents ara no és podia fer un pas enrere. I el CB Santfeliuenc ratificava als despatxos allò que de manera tan convincent havia assolit a la pista. Els inicis, carregats de dubtes, no van ser fàcils. El periple en l’estrena semblava tatuat per la incertesa. Tanmateix els blaus van tornar a demostrar que un projecte no només resta gronxat en diners. La il·lusió col·lectiva va tornar a ser decisiva perquè el projecte no només resistís sinó que arribés més enllà i es plantés al play-off d’ascens a LEB Or.

La LEB Plata ha arribat a Sant Feliu. Volem la continuïtat. Entenem que és un patrimoni que projecta la imatge de la ciutat de manera positiva, rellevant. Sant Feliu és present a molts mitjans. Sant Feliu és la vuitena ciutat catalana de bàsquet professional després de Barcelona, Badalona, Manresa, Girona, Lleida, Prat i Salou. Per això demanem a les institucions una aposta decicida i ferma perquè és consolidi un projecte que és més que bàsquet. Allò que s’ha guanyat de manera brillant a la pista ara ens obliga a un compromís històric.

Sant Feliu, ciutat de bàsquet, Sant Feliu, ciutat esportiva. El CB Santfeliuenc s’atansa als 100 anys de vida. No hi ha millor forma de celebrar-ho que garantir la continuïtat a LEB Plata. Els blaus treballen fermament en aquest viatge centenari. La ciutat ha de saber entendre la importància de tot això. El Juan Carlos Navarro ha acollit cada dues setmanes un mostrari de gran bàsquet i enorme repercussió. Ara cal eixamplar la base social i conscienciar críticament la ciutadania perquè valori aquest patrimoni immaterial que tants sacrificis ha costat. Volem la Plata perquè la Plata ens l’hem guanyat!!!

Deixa un comentari