Mirades a un any d’esport a Sant Feliu. Resum del 2012

S’extingeix un any en què hem tornat a vibrar amb els nostres equips. L’any 2012 ha demostrat un cop més que l’esport federat santfeliuenc és capdavanter a la comarca. Per a una ciutat de 43.800 habitants la presència de tants equips en categories de gran nivell ens converteix en un referent a la província de Barcelona. El paisatge associatiu de Sant Feliu no pot prescindir de clubs com el Club Bàsquet Santfeliuenc, el Club Natació Sant Feliu, el Santfeliuenc Futbol Club, el Club Rítmica Sant Feliu, l’Handbol Sant Llorenç o la Penya Recreativa que ens donen una projecció exterior molt valuosa. Nosaltres us els hem anat ensenyant al llarg d’aquests darrers temps.

Esportblanciblau va encetar l’agost del 2008 l’aventura de seguir els nostres equips federats. Han estat quatre anys i mig en què amb passió hem mirat d’apropar-vos el que estava passant a l’esport de la ciutat. Un desconegut errant enmig dels poderosos altaveus dels equips professionals i de l’esport professional. Quatre anys i mig de servei públic i molts quilòmetres a les nostres esquenes. Hem vibrat amb l’èxit rotund del CB Santfeliuenc que ha portat el nom de Sant Feliu arreu d’Espanya; ens hem emocionat amb les gestes del Club Natació Sant Feliu que, gràcies a l’equip femení de waterpolo, ocupa un petit espai a tots els mitjans de comunicació esportius espanyols; i somiem amb el nostre Santfeliuenc Futbol Club que, vés per on, potser aquest any entrant ens donarà la més gran alegria de tota la història del nostre esport. Temps al temps, però, i ara  el que cal és parar-se a reflexionar sobre el que ha donat de si el 2012.

La primera part del 2012, però, té de nou un protagonista indiscutible: el Club Bàsquet Santfeliuenc. La històrica entitat basquetbolística ha completat el seu segon any màgic amb el triplet assolit per l’equip absolut masculí: campió del grup C de la Lliga EBA, ascens a LEB Plata i campió de la Lliga Catalana EBA (desembre de 2011). En totes les competicions en què els blau i blancs van prendre part la temporada passada es van  proclamar campions amb registres rècords. Una fita impensable fa poc i que ha fet del CBS un equip reconegut arreu del bàsquet espanyol. Un cicle admirable de quatre anys que ara mira de prendre altres rumbs però seguint la pista de continuïtat que dóna una feina feta amb sentit comú.

El Club Natació Sant Feliu també ha tingut un bon any amb la permanència del seu equip femení a la màxima categoria del waterpolo espanyol sumada a la consolidació  de l’equip masculí a la categoria de bronze. No oblidem, a més, que l’entitat aquàtica és la que té una millor qualificació tècnica de la ciutat i és entre les deu més ben valorades de Catalunya. Per al 2013, l’equip masculí mira a les altures de plata.

Per al Santfeliuenc Futbol Club l’any 2012 ens deixa potser un dels llegats més emocionants de la seva centenària història. Si la temporada 2011-2012 va consolidar un projecte de joves futbolistes sobrats de qualitat, la temporada 2012-2013 ha significat l’explosió. El Santfeliuenc és segon amb 31 punts i ha despertat la il·lusió d’una ciutat que s’apropa cada cop més generosament a Les Grases.  Un projecte esportiu, però, que no és només el primer equip sinó una pedrera de 23 equips i prop de 400 joves futbolistes que dibuixen un panorama prou engrescador per a l’entitat esportiva més antiga del Baix Llobregat amb 107 anys de vida, i que camina decidit i ferm a la fusió definitiva amb el CFA. La vida, per fi, sembla haver fet un gran gir per a l’històric Santfeliuenc Futbol Club.

La Penya Recreativa també mereix un capítol distingit per la seva tasca esportiva i social. El barri de Falguera seria inexplicable sense els entranyables “pajaritos” que amb 33 anys d’història segueixen sent un referent per a tothom que estima l’esport local.

El Club Rítmica Sant Feliu es consolida com uns dels grans de la gimnàstica catalana amb un rostre internacional visible, Júlia Usón.

Aquesta és una part del nostre esport. Esportblanciblau va néixer amb voluntat de servei tot recollint un trosset del batec de la ciutat. Renovem un cop més l’aposta decidida i insobornable pel nostre esport amb la divisa de fer visible el present del nostres clubs en una ciutat plural. Perquè l’amor per l’esport comença des de casa i en temps de tantes penúries encara és més obligat.

DESEMBRE

28 El Palau Juan Carlos Navarro canvia de cara i substitueix el terra sintètic per parquet.

parquet

23 El femení del Santfeliuenc Futbol Club sorprèn i acaba el 2012 segon amb 31 punts en la temporada del debut a Primera Divisió. La feina de David Segura i les seves futbolistes és admirable i el 2012 serà inoblidable.

523041_352422191486518_866991587_n

23 La Penya Recreativa acomiada l’any superant el Vinyets Molí Vell per 3 a 2. L’equip de Falguera que entrena Carlos Ruiz és tercer amb 31 punts.

Amateur%20A

22 El Santfeliuenc FC aconsegueix una important victòria a Andorra (0-1) i acaba l’any en segon lloc amb 31 punts. L’equip d’Andrés González pot ser el gran protagonista del 2013. Sant Feliu somia amb el seu equip de futbol.

DSCN2474

22 L’equip masculí del Club Natació Sant Feliu acomiada l’any amb una victòria a domicili contra la Escuela Waterpolo Zaragoza (8 a 15). Amb tres victòries i un empat els de Juan Carlos Sanchón aspiraran a tot l’any 2013.

Sanchón

22 L’equip femení del CN Sant Feliu aconsegueix un punt valuós contra la Escuela de Waterpolo Zaragoza (11-11). Les jugadores de Rafa Lopez miraran de continuar un any més a Divisió d’Honor en una temporada 2012-2013 en què està faltant fortuna.

22 Sort desigual per a l’Handbol Sant Llorenç. L’equip A es cuer amb només 5 punts a Segona Catalana i haurà de defensar la permanència a la segona fase. L’equip B és segon a Tercera Catalana amb 15 punts en 9 jornades.

15 El Santfeliuenc FC supera el líder, Ascó, per 1 a 0 i es confirma com a candidat a lluitar per tot. Més de 600 persones animen un equip blanc-i-blau que desperta il·lusió i fa somiar.

Santfe 1

15 El Barça CBS clou l’any amb victòria contra el Sant Just per 62 a 47. L’equip mancomunat entre el Barça i el CB Santfeliuenc experimenta una millora en una temporada irregular i amb l’obligació objectiva de fer una segona volta més estable i no haver de tornar a jugar un play off de permanència.

Barça CBS

15 El CB Santfeliuenc Eninter s’abona a la victòria en cada viatge a la seva terra promesa de les Balears i supera l’Opentach Basket Pla per 83 a 86. Els blau i blancs acaben l’any en cinquè lloc amb un bagatge més que acceptable de vuit victòries i cinc derrotes. Un grup renovat però amb experiència a la categoria que mirarà de treballar per fer el cinquè tour per Espanya en les fases d’ascens a LEB Plata.

Eninter 2

11 Primera edició de la Cursa Popular Ciutat de les Roses. Un circuit de 5 kilòmetres travessa Sant Feliu amb sortida al pavelló Andrei Xepkin i arribada a l’estadi d’atletisme de Les Grases. Els marroquins Mehdi Abdojanah, en categoria masculina, i Hasna Bahom, en categoria femenina, inauguren el palmarès atlètic santfeliuenc.

Sansi

3 El Santfeliuenc Futbol Club arriba als 107 anys de vida.

fel45_13-377

NOVEMBRE

25 Un gol de Josele dóna tres punts d’or al Santfeliuenc FC a Viladecans. El Santfe s’enfila al segon lloc i destrona els viladecanencs.

RSCN2441

16 El Santfeliuenc Futbol Club CFA presenta a Les Grases els seus 380 futbolistes i 23 equips.

RSCN2475

RSCN2506

16 L’Ajuntament presenta la nova cara del camp de futbol de Les Grases. Les obres començaran el gener i estaran enllestides, pel que fa a la renovada tribuna, per a l’inici de la temporada 2013-2014. Les obres, que afectaran tot el Complex del Parc Esportiu de Les Grases, tindran tres fases d’execució.

20121120 Render 1a fase camp de futbol

11 El CB Santfeliuenc Eninter encadena cinc victòries consecutives. El triomf contra el Wifi Baleares Mallorca per 70 a 80 situa els de Marc Gayà en posició de fases d’ascens. Les incorporacions de Nestor Zamora i Mouhamadou Diop donen solidesa a l’equip.

imagen2

pr 9

10 L’equip masculí del Club Natació Sant Feliu comença la lliga a Segona Divisió amb un esperançador empat a 11 a la piscina ceutí del Caballa. Enguany els waterpolistes que entrena Juan Carlos Sanchón aspiren a tot amb reforços de qualitat.

15 absolut masculi

4 El CB Santfeliuenc Eninter presenta a la ciutat tots els seus esportistes. Gairebé 400 basquetbolistes i una trentena d’equips per a un projecte que il·lusiona.

-1_sanfe

RSCN2353

presentació

OCTUBRE

20 L’Ajuntament ret homenatge Rafa Pinto, fundador de l’UNES.

910678

20 L’equip femení del Club Natació Sant Feliu comença la lliga a Divisió d’Honor amb victòria per 11 a 10 contra les madrilenyes del Concepción.

16 absolut femeni waterpolo

14 El Santfeliuenc FC empata a 1 al feu del Torreforta i es converteix en líder de Primera Catalana.

rscn2264

6 L’Handbol Sant Llorenc presenta a l’Andrei Xepkin a 180 esportistes apassionats per l’handbol.

Font de la imatge: santfeliu.org

Font de la imatge: santfeliu.org

5 La Penya Recreativa presenta els seus 21 equips i més de 350 esportistes. Un projecte que explica la ciutat des de Falguera.

Font de la imatge: elbutlletí.cat

Font de la imatge: santfeliu.org

SETEMBRE

23 El nou CB Santfeliuenc Eninter estrena el caseller de victòries superant el Sant Josep de Girona per 77-66. Una victòria que trenca un inici de temporada dolent amb l’eliminació de la Lliga Catalana EBA i el debut lliguer amb derrota abultada contra l’Hospitalet.

Eninter 1

22 L’onzena edició de la Nit de l’Esport canvia de format i guardona un representant de cada club de la ciutat. A títol pòstum, es reconeix la trajectòria de Gonçal Gort, “Salo”. Al mèrit esportiu es guardona Juan Carlos Navarro (bàsquet), Paula Yeves Andrés i Marina Yeves Andrés (volei), Aïna Aleu Roig (esquí) i a l’equip de bàsquet de la Fundació Xamfrà Sant Miquel.

15 El Club Natació Sant Feliu presenta als seus 130 esportistes i 11 equips de waterpolo.

Font de la imatge: santfeliu.org

Font de la imatge: santfeliu.org

9 La Penya Recreativa debuta al camp del Sant Just amb derrota (1-0). Els de Carlos Ruiz volen repetir una gran temporada a Tercera Catalana.

8 El Santfeliuenc FC s’estrena a la lliga amb victòria contra el Torredembarra per 2 a 1. Els blanc-i-blaus trenquen el malefici i guanyen en el primer partit per primer cop després de deu temporades.

rscn2106

AGOST

26 La Vuelta a España es passeja per Sant Feliu en la novena etapa que transcorre entre Andorra i Barcelona.

vuelta-3

10 El CB Santfeliuenc Eninter comença la pretemporada. Un equip nou de trinca amb les incorporacions dels germans Mañes, Roger Guardia, Josele Piñero o Mendiburu.

6 El Santfeliuenc Futbol Club comença la pretemporada. Les novetats d’Álex Bolaños (Real Unión Irún), Alberto (Sants), Fabri (Badalona) i Johny (Gimnàstica Iberiana) donen solidesa a un projecte que confia en la continuïtat i en el valor segur d’un entrenador com Andrés González.

JULIOL

29 Mor Rafa Pinto, fundador i jugador de l’UNES (1983) i un dels veritables impulsors del bàsquet adaptat a Catalunya.

10 El CB Santfeliuenc Eninter confirma l’adéu de la generació daurada: David Ausina, Sergi Navarro, Javi Porto, Oriol Bayó i Stefan Ivanovic. Només els “històrics” Alberto Balboa i Luis Molina formaran part del sisè projecte EBA.

narrp1

Porto i ausina

8 Júlia Usón, gimnasta del Club Rítmica Sant Feliu, es proclama campiona d’Espanya en la modalitat de maça. A més també hi puja al podi en les modalitats de pilota, cèrcol i maces.

juliauson

JUNY

30 El CB Santfeliuenc Eninter és reconegut per la Federació Catalana com el millor equip sènior de Catalunya per l’ascens a LEB Plata.

distincic3b3

premia

27 Marc Gayà, nou entrenador del CB Santfeliuenc Eninter en el sisè projecte EBA.

marc-gayc3a01

19 Ferran Aranda diu adéu al CB Santfeliuenc. Un entrenador que ha deixat un record inesborrable i que passarà a la història com el màxim responsable tècnic de l’equip del triplet (Lliga EBA, Lliga Catalana EBA i ascens a LEB Plata).

aranda

15 El Club Rítmica Sant Feliu abaixa el teló a una temporada en què es perfila com un dels clubs puntals de la rítmica catalana. Destaquen les gimnastes Marta Bigorra, Laura Cruset, Carla Villarreal, Yuliya Volkova, Merche Carmona, Sara Galán, Èlia Martín, Natalia Torreblanca, Vinyet Ruiz i el gimnasta ikern Colom

-1_clubritmica

4 Javier Pastor anuncia la seva retirada. Després de 32 anys un dels clàssics del futbol santfeliuenc penja les botes.

javiPastor

3 El Barça CB Santfeliuenc guanya el segon partit del play off de permanència contra el Sant Jordi de Rubí (60 a 71) i s’assegura la continuïtat a Primera Catalana en una temporada simplement discreta.

barc3a7a-cbsa

3 El Santfeliuenc FC clou en setena posició havent sumat 51 punts en la seva tercera temporada a Primera Catalana. Un projecte de futur que ha reexit. Andrés González renova i signa el sisè any a la banqueta blanc-i-blava.

Org

3 El primer equip de la Penya Recreativa completa una gran temporada i acaba tercer amb 63 punts. De nou, l’ascens a Segona Catalana va passar fregant Falguera.

penya

2 El CB Santfeliuenc Eninter es corona com el més gran de la Lliga EBA en superar el Cimbis per 85 a 68. El Palau Juan Carlos Navarro és una festa. L’equip mític dels Ausina, Ivanovic, Balboa, Pascual, Molina, Porto, Navarro, Bayó, Lucho … fa una gesta històrica i irrepetible.

tri 5

tri 4

tri 3

tri 2

tri 1

MAIG

27 L’Handbol Sant Llorenç completa una gran temporada en el seu debut a Segona Catalana i acaba entre els  cinc millors classificats.

escut santllu

26 El Barça CBS supera al partit d’anada de promoció de permanència el Sant Jordi de Rubí per 82 a 76.

26 L’equip femení del Santfeliuenc Futbol Club es proclama campió després de derrotar el Boi Sant per 3 a 0. Les santfeliuenques blanc-i-blaves pugen a Primera Divisió havent perdut només un partit.

Femení

26 El CB Santfeliuenc Eninter fa un cop d’autoritat i supera a terres gaditanes el Cimbis per 66 a 69. Ferran Aranda i els seus jugadors a punt d’assolir un triplet històric i fora de qualsevol qualificatiu.

de-6

san-ferran-1

sant-ferran-4

24 Mor Gonçal Tort, “Salo”, un dels històrics de l’handobol santfeliuenc que a la dècada dels 60 va jugar al FC Barcelona.

22 Ràdio Sant Feliu confirma en veu del seu redactor, Joaquín Rivas, que retransmetrà en directe el partit d’anada de la fase d’ascens a LEB Plata entre Cimbis i CB Santfeliuenc des de San Fernando. L’emissora municipal compleix amb el seu paper de ràdio pública i trenca vint-i-cinc anys de silenci en transmissions esportives en directe.

Joauin

19 El CB Santfeliuenc Eninter no falla i supera en un partit èpic l’Estela de Santander per 82 a 64. La remuntada és un fet i el Palau Juan Carlos Navarro viu una jornada d’èxtasi amb l’esperit de la remuntada com a divisa. A la final esperen els gaditans de San Fernando del CB Cimbis que superen el Castelló a l’altra semifinal.

Santfe remunt

Sant remuint 2

Santfe remunt 3

santfe remunt 4

19 El CB Santfeliuenc Eninter cau al partit d’anada de l’eliminatòria d’ascens a LEB Plata disputat a Santander contra l’Estela per 74 a 62. Tocarà remuntada.

Sant

12 El Santfeliuenc FC derrota el Valls per 2 a 0 i es garanteix la permanència a Primera Catalana per quarta temporada consecutiva

12 Alberto Prieto Carretero encapçala l’única candidatura presentada a la presidència del Santfeliuenc FC. Prieto inicia el segon mandat com a màxim responsable de l’històric equip blanc-i-blau amb dos objectius: la fusió definitiva amb el CFA i la remodelació del Parc Esportiu de Les Grases.

pre 11

5 L’equip femení del CN Sant Feliu clou la temporada del retorn a Divisió d’Honor en un meritori desè lloc amb 13 punts. El club que milita en la categoria més alta repetirà a la divisió d’or amb Rafa López, l’entrenador de l’ascens, a la banqueta.

ABRIL

29 L’UNES FC Barcelona assoleix l’ascens/retorn a Divisió d’Honor B després de derrotar els canaris del Sureste Gran Canaria per 81 a 59.

UNES

28 L’equip masculí del CN Sant Feliu acaba la temporada en sisè lloc amb 24 punts. Juan Carlos Sanchón seguirà una temporada més a la banqueta amb un projecte més ambiciós.

15 El Santfeliuenc FC sorprèn el líder, Rapitenca, per 0 a 1 i aconsegueix la victòria més destacada de la temporada.

santfe2011-2

14  L’equip masculí del CN Sant Feliu derrota els madrilenys del Moscardó per 8 a 7 i aconsegueix la permanència matemàtica a la divisió de bronze del waterpolo espanyol.

CNS

MARÇ

25 El CB Santfeliuenc Eninter celebra el segon títol EBA derrotant el Collblanc per 82 a 76.

rscn1625

25 El millor Santfeliuenc FC de la temporada perd a La Verneda contra el Júpiter per 3 a 1 i deixa passar una bona oportunitat d’enfilar-se a posició d’ascens. Una agradable sorpresa per a un Santfe concebut per a la permanència.

santfe-jupi

24 El CB Santfeliuenc Eninter fa el doblet i es proclama campió del grup C de la Lliga. Per segon cop consecutiu el Santfeliuenc mostra la seva hegemonia.

1

campions1

FEBRER

26 El Santfeliuenc FC guanya al camp de l’EFAC Almacelles per 0 a 1 i fa un pas gairebé decisiu per assolir la permanència a Primera Catalana.

santfe-alm

13 El CB Santfeliuenc arriba als 85 anys de vida. Els èxits del primer equip i el projecte mancomunat amb el FC Barcelona, les dues fites més notables de la commemoració.

cbs-1

logo85anys

RSCN1440

GENER

12 El CB Santfeliuenc és rebut a l’Ajuntament en reconeixement per la conquesta de la Lliga Catalana EBA. El títol corona un triplet únic per al nostre esport: campions de la Lliga EBA estatal, ascens a LEB Plata i campió de la Lliga EBA catalana.

rebuda 12-01

3 Respostes

  1. espectacular, Gran trabajo Juan Antonio

    Feliz 2013 a todos

  2. El Joaquin m’havia dit que havies fet un treball extraordinari, Juan Antonio. Però la realitat supera enormement les expectatives: una crònica apassionada i apassionant. Continueu així: l’esport per a tothom i a l’abast de tothom és una manera extraordinària de construir ciutat, identitat i orgull de Sant Feliu. GRÀCIES!!!!!

  3. Anys inoblidables,els passats a Sant Feliu.
    No afluixeu.
    Bon 2013

Deixa un comentari