Gabriel Hernández: “El Sant Llorenç viu el moment més dolç de la seva història i cobreix l’espai d’un esport fonamental a Sant Feliu”

Any de Sant Llorenç, any de celebració pels 75 anys i any d’Handbolicat. Sant Feliu està sent l’epicentre de l’handbol català, i qui millor que Gabriel Hernández, president del Club Handbol Sant Llorenç, per fer una passejada necessària pel moment que viu un esport amb molta història santfeliuenca i que cada vegada és escollit per més nens i nenes de la ciutat. L’handbol està de nou de moda i l’Handbol Sant Llorenç està en plena escalada. La temporada 2016-2017 ja no és viu com una possibilitat de seguir creixent, sinó des de la seguretat que la corba ascendent continuarà enfilant-se per l’Andrei Xepkin.


Gabriel, com valores la temporada 2015-2016?

Molt positiva. Començant pels esportistes més joves, podem dir que disposem d’una de les escoles d’handbol més nombroses de la comarca amb més d’una setantena de jugadors i vuit equips inscrits, tots ells dins el paraigües de les competicions organitzades pel CEBLLOB, des dels més petits de 6-7 anys, fins els alevins femenins i masculins, a més, també hem aconseguit inscriure un novè equip amb  col·laboració de l’Escola Pau Vila amb la mateixa competició. A nivell femení federat, podem dir que, tot i que és més complicat hem aconseguit completar a falta de l’equip cadet tota la línia federada, que sempre ha sigut uns dels objectius estratègics d’aquesta Junta. A nivell masculí, aquesta temporada hem aconseguit duplicar tots els equips federats que juguen en camp gran, i que ens permeten combinar equips competitius amb d’altres més formatius. El colofó d’aquesta estratègia ha sigut l’èxit del cadet A, que ha quedat classificat dins dels vuit millor equips de Catalunya, enfrontant-se amb els tot poderosos Barça i Granollers. A nivell sènior, hem tingut un èxit destacat pujant l’equip sènior B a preferent (ara tercera), objectiu pel que lluitaven ja fa feia algunes temporades. El sènior A, que a falta de tres jornades de la finalització del campionat encara disposés de possibilitats d’ascens, ha suposat un èxit molt important donat que l’equip venia de ascendir dues temporades consecutives des de preferent a primera en la que ara és troba i donat que l’objectiu era consolidar la categoria. Els més grans, l’equip Màster, també hem aconseguit arribar a les semifinals de la copa, el que també és un gran resultat donat el poc temps que fa que tenim l’equip format.

Com està el Sant Llorenç?

Crec que el Club està en el moment més dolç de la seva història, i que cobreix un dels espais més destacats de la història d’aquest esport a Sant Feliu. La dimensió actual del Club des d’un punt de vista esportiu i social, així ho sembla. Tot i que és un fre important el fet de disposar a la nostra ciutat d’esports federats de qualitat (el Santfeliuenc de futbol amb un equip a Tercera Divisió i el Club Bàsquet Santfeliuenc, amb el suport del FC Barcelona en tota la seva línia femenina a més d’un equip EBA), que fa que ens hàgim de posicionar clarament per darrera d’ells, estem assolint els objectius que ens vam proposar a l’inici de la legislatura. El treball fet pel coordinador a les escoles donant a conèixer l’handbol, l’aposta per la formació dels tècnics del Club, la signatura del conveni amb la Federació Catalana d’Handbol del programa Ciutat Handbolicat 2016, i el fet de poder disposar d’un pavelló guanyat a pols que ens permet oferir espais d’entrenament i de competició a tots els nostres jugadors i equips, i associat a més a un dels grans de l’handbol mundial, ha convertit aquest esport oblidat al llarg de molt de temps i mantingut per unes poques persones amb moltes ganes i pocs mitjans, en l’esport de moda a Sant Feliu.

Quins són els objectius per a la temporada 2016-2017?

En primer lloc, potenciar el treball de captació a les escoles que ens permeti garantir el futur del Club al llarg de molt anys. En segon lloc, consolidar la línia femenina que ens permeti a mitjà termini, oferir equips de qualitat i una continuïtat en el Club a totes les nenes tinguin el nivell que tinguin. Seguidament, creiem que els primers equips en les categories de formació (cadets, infantils i juvenil) poden donar-nos satisfaccions en aquesta temporada, donat que ja comença a entendre’s el canvi de format dels equips A’s i B’s, apostant per equips A’s competitius i B’s de formació. Per últim, creiem fermament en que el Club ha de disposar d’equips mirall situats a les categories més importants de l’handbol català. És per això que hem fet un esforç important, mantenint la base actual i fent incorporacions als dos equips sèniors masculins que ens permetin, en condicions favorables, de poder lluitar per les posicions d’ascens de categoria.

El 2016 estarà marcat pels 75 anys des que l’handbol va arribar a Sant Feliu. Quina valoració hi fas de l’exposició celebrada al Palau Falguera?

Rotundament molt superior a les expectatives inicials. Des del Club ens vam adonar que hi havia una fractura latent en la història de l’handbol a la nostra ciutat i que, modestament, creiem que amb aquest acte hem aconseguit unir els diferents sentiments que els separaven. Des d’un punt de vista històric i narratiu, crec que l’aportació dels jugadors veterans dels diversos clubs que han treballat en donar forma a l’exposició i del Juan Antonio, que ha sabut trobar el fil conductor, han sigut bàsics per aconseguir l’èxit que ha tingut. El fons documental que resta com a patrimoni del Club i de la ciutat ha sigut també una conseqüència molt positiva i poc prevista de la mostra.

I com està el president i la seva Junta Directiva després de tantes transformacions en un cicle relativament curt?

Creiem fermament que perquè el Club es desenvolupi i millori és necessari que hi hagi molts punts de vista diferents perquè cadascú aporti el seu gra de sorra. La Junta actual es renova cada any amb cares noves fruit de les baixes que es produeixen per motius laborals o personals, i això vol dir que aquest aire fresc i aquesta il·lusió també es dóna a la Junta actual al llarg de tot el seu mandat. Creiem però que un cop s’acabi el termini que l’assemblea ens ha donat per desenvolupar el projecte actual, ha d’haver-hi una nova Junta amb nous  objectius i una nova visió que permeti a l’entitat desenvolupar-se i fer del Club i de l’handbol a Sant Feliu una veritable alternativa als esports majoritaris que avui existeixen a la nostra ciutat.

handbolGabriel Hernández, a la dreta, en l’acte de signatura a l’Ajuntament del nomenament de Sant Feliu com a ciutat capital de l’handbol català, acompanyat per Tomàs Moral, president de la Federació Catala d’Handbol, Jordi San José, alcalde i Lourdes Borrell, regidora d’esports.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: